e-kathimerini NEWSLETTER ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ENGLISH EDITION
ADSTORE NETWORK
Τελευταία ενημέρωση: 23:24
ΤΩΡΑ:
Ειδήσεις σε 90'' φαρμακεία Είσοδος Apps Home

GOOD LIFE

Μην προσπεράσεις το χοιρινό ρόστο με συνταγή του chef Μάριου Χατζηιωσήφ.
Klikio/Street food
Newsroom K
Πληθωρικά σάντουιτς, wraps, burgers (και για χορτοφάγους), γλυκά και αλμυρά, σαλάτες, φρουτοσαλάτες, φρέσκους χυμούς και καφέδες.

ΓΥΝΑΙΚΑ

Το ταχίνι και οι σημαντικές θρεπτικές του ιδιότητες

Οι περισσότεροι το θυμούνται μόνο σε περιόδους νηστείας, ωστόσο λίγοι γνωρίζουν τα πραγματικά του οφέλη, αφού αποτελεί τρόφιμο εξαιρετικής θρεπτικής αξίας, με καλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, ωφέλιμα λιπαρά οξέα και απαραίτητα για την καλή υγεία και ισορροπία του οργανισμού μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Newsroom K
21/03/2017

Ο ρόλος της γυμναστικής στη γυναικεία ψυχολογία

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, κάνοντας γυμναστική ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει κάποιες ορμόνες που συμβάλλουν στην ψυχική διάθεση του ασκούμενου, κάνοντάς τον να νιώθει ευχάριστα κατά τη διάρκεια της άσκησης, αλλά και περίπου 4 ώρες μετά το τέλος της.
Newsroom K
19/03/2017

Τροφές που συμβάλλουν στη ρύθμιση του θυρεοειδή

Ένα μεγάλο ποσοστό κυρίως του γυναικείου πληθυσμού πάσχει από υποθυρεοειδισμό. Η νόσος αυτή που ουσιαστικά πρέπει να «ζεις» μαζί της επηρεάζει και το μεταβολισμό δηλαδή τις καύσεις του οργανισμού και συχνά οι γυναίκες προσθέτουν κιλά χωρίς να αλλάξουν οτιδήποτε στη διατροφή ή την φυσική τους δραστηριότητα.
Newsroom K
18/03/2017

Επτά φυσικοί τρόποι να απαλλαγείτε από τα πρησμένα μάτια

Ο καλός ποιότητας ύπνος είναι απαραίτητος όχι όμως δεδομένος. Παρόλο που θα έπρεπε να είναι προτεραιότητά μας πολλές φορές το άγχος και οι υποχρεώσεις έχουν ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμαστε από αϋπνίες και πρησμένα μάτια.
Newsroom K
17/03/2017

Οφέλη και μύθοι της νηστείας

Χαρακτηριστικό της νηστείας είναι η αποχή από τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως το κρεας, τα γαλακτοκομικα και τα αυγα, και η αυξημένη κατανάλωση τροφών όπως το ψωμι, τα ζυμαρικα, τα οσπρια, τα λαχανικά, τα θαλασσινα, τα φρούτα και τα λαδερά.
Newsroom K
14/03/2017

SHOWBIZ

H Τερέζα Μέι φωτογραφίζεται για την Vogue

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό μίλησε για τον Donald Trump και είπε πως ήταν απλά "gentleman" στην συνάντηση τους, και της έπιασε το χέρι, ενώ περπατούσαν έξω από τον Λευκό Οίκο στην επίσκεψή της εκεί.
Newsroom K
23/03/2017

Οι οσκαρικές εμφανίσεις των γαλαζοαίματων στον Χορό των Ρόδων

Από την πριγκίπισσα Beatrice, μέχρι την Charlotte Casiraghi, η βασιλική οικογένεια του Μονακό έμοιαζε σαν να βγήκε από τις ιλουστρασιόν σελίδες περιοδικών μόδας κατά τη διάρκεια του ετήσιου ''Χορού των Ρόδων'' το περασμένο Σαββατοκυρίακο.
Newsroom K
21/03/2017

Ελληνικός χωρισμός πρωτοσέλιδο στην Daily Mail

Σε άνευ προηγουμένου αποκαλύψεις για το πολύκροτο διαζύγιο του Μίνωα και της Μαρί Κυριακού προχωρά δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, στον διαδυκτιακό της τόπο Mail On Line.
Newsroom K
20/03/2017

Η Μισέλ Ομπάμα επιστρέφει στο «Master Chef Junior»

Όσοι περίμεναν ότι η Μισέλ Ομπάμα θα βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ μάλλον θα πρέπει να στεναχωρήθηκαν όταν άκουσαν πως η πρώην Πρώτη Κυρία στρέφει την προσοχή της προς τον τομέα του φαγητού και όχι προς την πολιτική.
Newsroom K
19/03/2017

Μελάνια Τραμπ: Η πρώτη επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Η Μελάνια Τραμπ μαζί με τον δεκάχρονο γιό τους Barron, έκαναν χθες την πρώτη τους επίσημη επίσκεψη στο Λευκό Οίκο, από τότε που ο νέος Πρόεδρος της Αμερικής ανέλαβε τη θέση του.
Newsroom K
18/03/2017

ΤΑΞΙΔΙΑ

Σόφια-Φιλιππούπολη: Bαλκανικό ραντεβού

Με ιστορικούς θησαυρούς, πεζόδρομους γεμάτους μοντέρνα καφέ, τις καλύτερες τιμές που μπορεί να βρει κανείς σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, χρώμα ελληνικό και πλούσια φύση, αποτελούν την καλύτερη πρόταση για ένα ανοιξιάτικο city break σε κοντινή απόσταση, αλλά εκτός συνόρων.
Newsroom Κ, Αθήνα
23/03/2017

Γερμανία: Τι πήρα μαζί μου από το Κασέλ φεύγοντας

Δέκα ημέρες μετά την επιστροφή μου από το Κάσελ προσπαθώ να συνθέσω μία τουλάχιστον εικόνα στην οποία να χωρούν οι δύο βελανιδιές που φύτεψε ο Γιόζεφ Μπόις έξω από το μεγαλοπρεπές μουσείο Fridericianum (του 18ου αιώνα), έδρα της documenta 14, και ένα σπάνιο έργο του Ρέμπραντ, την «Αγία Οικογένεια με κουρτίνα» (1646) που εκτίθεται στην Πινακοθήκη –πρώην ανάκτορο– του Βιλχελμσχόε.
Newsroom Κ, Αθήνα
22/03/2017

Παρίσι: Οι θησαυροί του Μετς

Με αφορμή την περιοδική έκθεση που φιλοξενείται αυτή την εποχή στο Κέντρο Πομπιντού, περνάμε ένα Σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα της Λωρραίνης και ανακαλύπτουμε γιατί οι Γάλλοι δεν σταματούν να μιλούν γι’ αυτήν.
Newsroom Κ, Αθήνα
19/03/2017

Η εαρινή σύναξη των γκολφέρ στη Μεσσηνία

Οι λέξεις «amazing», «perfect», «fantastic» και «wonderful» ακούστηκαν άπειρες φορές και με πολλές διαφορετικές προφορές από τα χείλη των συμμετεχόντων στο 1ο διεθνές τουρνουά Messinia Pro-Am (21-24 Φεβρουαρίου), που σήμανε την έναρξη της τουριστικής σεζόν στη Μεσσηνία και στην Costa Navarino.
Newsroom Κ, Αθήνα
18/03/2017

Στα Τρίκαλα στα δυο στενά

Η γενέτειρα του Βασίλη Τσιτσάνη, η πόλη του Ληθαίου ποταμού, με τους ποδηλατόδρομους, το σπουδαίο ιστορικό παρελθόν και ένα ενδιαφέρον ψηφιακό παρόν, ενδείκνυται για μια αναζωογονητική ανοιξιάτικη εκδρομή.
Newsroom Κ, Αθήνα
14/03/2017

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Σπανακόρυζο στο φούρνο με αυγά και ανθότυρο

Κόβουμε φετάκια τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόβουμε τον άνηθο. Στην κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι και, όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να μαραθούν.
Newsroom K
23/03/2017

Τράιφλ με κρέμα νουτέλας, μπανάνες και μπισκότα Oreo

Βάζουμε τα μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα μαγειρικής, την κλείνουμε καλά. Ρολάρουμε πάνω στη σακούλα τον πλάστη έτσι ώστε να σπάσουν τα μπισκότα σε ψίχουλα. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο.
Newsroom K
21/03/2017

Ρεβιθάδα φούρνου με κρέμα φέτας

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Την επομένη, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε γάστρα (κατά προτίμηση πήλινη) ή σε άλλο σκεύος με καπάκι για το φούρνο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το λάδι, το δεντρολίβανο, τα δαφνόφυλλα και καλύπτουμε καλά τα υλικά με νερό.
Newsroom Κ, Αθήνα
20/03/2017

Ντοματοκεφτέδες με σαντορινιά φάβα

Χαράσσουμε τις ντομάτες χιαστί στη βάση τους. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τις ντομάτες για 20 δευτερόλεπτα. Τις βγάζουμε με και τις βουτάμε σε βαθύ μπολ με παγωμένο νερό για 1/2 λεπτό. Ετσι θα σταματήσουμε το βρασμό και η φλούδα θα ξεκολλήσει εύκολα από τη σάρκα.
Newsroom K
19/03/2017

Κοτόπουλο στο φούρνο µε λαχανόρυζο

Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου, τις σκελίδες σκόρδου, το κρεμμύδι, το σέλινο, τη δάφνη, το θυμάρι (φρέσκο ή ξερό) και λίγο αλάτι.
Newsroom K
18/03/2017

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Klikio/Street food

Πληθωρικά σάντουιτς, wraps, burgers (και για χορτοφάγους), γλυκά και αλμυρά, σαλάτες, φρουτοσαλάτες, φρέσκους χυμούς και καφέδες.
Newsroom K
23/03/2017

Wine and more/Wine bar

Τρως καλά με μοντέρνων τόνων πιάτα και πίνεις καλύτερα με επιλεγμένα κρασιά από τον κυπριακό και το διεθνή αμπελώνα, αρκετά από τα οποία και σε ποτήρι.
Newsroom K
21/03/2017

48 Bistro/Μεσογειακή fusion

Ξεκινά από το πρωί με δυνατό πρωινό, καφέδες, ροφήματα, smoothies, σάντουιτς και burgers, συνεχίζει με ενδιαφέροντα ορεκτικά, ζεστά πιάτα με γευστικούς μοντερνισμούς, ωραίες σαλάτες και platters.
Newsroom K
19/03/2017

Kona Kai/Ethnic Κίνα

Η κάρτα μεγάλη, αναλυτική, με όλα τα all time classic πιάτα από Κινέζους σεφ, καντονέζικα κατά βάση, όλα αριθμημένα για να τα παραγγέλνεις εύκολα.
Newsroom K
18/03/2017

Puesta Oyster/By the Sea

Με κουζίνα εξειδικευμένη σε όστρακα, σερβίρει όμως από το πρωί καφέδες, ροφήματα και cocktails το βράδυ.
Newsroom K
16/03/2017

ΣΙΝΕΜΑ

Παράξενη ιστορία

Αθήνα 2015. Πέντε δολοφονίες. Κοινό χαρακτηριστικό, αρχαία ρητά του Πυθαγόρα στους τόπους των εγκλημάτων. Ο Δημήτρης Λαΐνης, καθηγητής εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους.
Newsroom Κ, Αθήνα
23/03/2017

Η «μαύρη» ταυτότητα πουλάει

Βγαίνοντας από την αίθουσα μετά την παρακολούθηση του «Τρέξε!» δεν θα είστε πολύ σίγουροι πώς να αισθανθείτε: ταραγμένοι από τις τρομακτικές σεκάνς ή αμήχανοι από το γεγονός ότι το βρήκατε τελικά μάλλον αστείο;
Newsroom Κ, Αθήνα
21/03/2017

Ενα ταξίδι που «έσωσε» τον Φατίχ Ακίν

Μέσα σε μια εβδομάδα που οι ιστορίες ενηλικίωσης κυριαρχούν, η πιο «συνηθισμένη», παραδόξως, μας έρχεται από τον Φατίχ Ακίν. Και αυτό γιατί το «Βερολίνο, αντίο» του Τουρκογερμανού auter ακολουθεί όλες τις συμβάσεις, χωρίς να προσθέτει κάτι καινούργιο στους ήδη γνωστούς κώδικες και στις ιδιαιτερότητες του είδους. Το αποτέλεσμα ωστόσο είναι, ούτως ή άλλως, απολαυστικό.
Newsroom Κ, Αθήνα
19/03/2017

Game of Thrones: Oι δράκοι θα έχουν το μέγεθος ενός Boeing 747

Οι δράκοι θα επιστρέψουν πιο δυνατοί και μεγαλύτεροι από ποτέ στην 7η και προτελευταία σεζόν του Game of Thrones. Ναι, τα ίδια λέμε κάθε χρόνο μόνο που αυτή τη φορά η αλλαγή θα είναι επική και τεράστια.
ΠΗΓΗ: CNN
18/03/2017

Νέες ταινίες: Ξεφλουδίζοντας τον ψυχισμό των ηρώων

Αρκετές ταινίες κοινωνικού προβληματισμού αλλά και ψυχογραφικής ανάλυσης των ηρώων περιλαμβάνει η νέα κινηματογραφική εβδομάδα. Από τις πιο αξιόλογες ανάμεσά τους «Το άγνωστο κορίτσι» (***) των αδελφών Νταρντέν, οι οποίοι επιστρέφουν με ένα αστυνομικής χροιάς δράμα, που έχει ωστόσο στο κέντρο του έναν και μόνο χαρακτήρα.
Newsroom Κ, Αθήνα
16/03/2017

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Λουκουμάδες με ιστορία 90 ετών

Η ιστορία των λουκουμάδων του Μουτουλλά με τη μυστική συνταγή ξεκινάει από τον Ιωάννη Σαζεΐδη ο οποίος γεννήθηκε στον Καλοπαναγιώτη το 1889 και όταν ήταν ακόμη έφηβος έφτασε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου μυήθηκε στη ζαχαροπλαστική.

Του Μιχάλη Χριστοδούλου
29/06/2015

Οι άνθρωποι και η μεικτή κουζίνα της Περιστερώνας

Ένας βυζαντινός πεντάτρουλος ναός χιλίων ετών, ένα μουσουλμανικό τέμενος του 18ου αιώνα, ένας ζωογόνος ποταμός, τα αναπτυξιακά έργα ανάπλασης και οι ανάμεικτες γαστρονομικές συνήθειες με πρωταγωνιστή το συρτό οφτό κλέφτικο του Πορφύριου συμπληρώνεται το προφίλ της σύγχρονης Περιστερώνας της Λευκωσίας
Του Μιχάλη Χριστοδούλου
02/06/2015

Στην Περιστερώνα ξέρουν το κλέφτικο καλύτερα

Το οφτό κλέφτικο στην Περιστερώνα λέγεται συρτό και παρασκευάζεται από την οικογένεια Πορφυρίου από το 1985. Το συγκεκριμένο πιάτο, ένεκα της δυναμικής και της νοστιμιάς του, έχει καταστήσει την Περιστερώνα έναν δημοφιλή γαστρονομικό προορισμό, προσελκύοντας επισκέπτες όχι μόνο από την περιοχή αλλά από ολόκληρη την Κύπρο.
Του Μιχάλη Χριστοδούλου
26/05/2015

Μαριλένα Ιωαννίδου: Καθοδηγούμενη από τις μυρωδιές της Κύπρου

Τον Σεπτέμβριο του 2014 παρουσιάστηκε ένα εξαιρετικό βιβλίο 336 σελίδων, γερμανικής παραγωγής με θέμα την κυπριακή γαστρονομία με τίτλο «Cyprus: A culinary journey» σε δύο ξεχωριστές εκδόσεις στα αγγλικά και ελληνικά. Συνδετικός κρίκος της ομάδας των Γερμανών δημιουργών της έκδοσης με την Κύπρο ήταν η ερευνήτρια της κυπριακής γαστρονομίας Μαριλένα Ιωαννίδου.
Του Μιχάλη Χριστοδούλου
22/05/2015

Οι γαστρονομικοί θησαυροί της Ανώγυρας

Διανύοντας μία ευχάριστη διαδρομή ανάμεσα σε κρεμαστούς ογκόλιθους, χαρουπιές, αμυγδαλιές και αμπέλια, βρεθήκαμε στο γραφικό χωριό της επαρχίας Λεμεσού και γίναμε μάρτυρες της αυθεντικότητας που χαρακτηρίζει την αρχιτεκτονική του, αλλά και τους κατοίκους του
Του Μιχάλη Χριστοδούλου
24/04/2015
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Viewed
Ο πρώτος gay υπερήρωας στην ταινία ''Power Rangers'' (23.03.2017 | 20:29)
Ποιες γυναίκες αποφεύγουν οι άντρες του ζωδιακού για σχέση; (23.03.2017 | 21:00)
Josephine Wendel (23.03.2017 | 19:27)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύπρος
Πολιτική
Αθλητισμός
Οικονομική
Ελλάδα
Κόσμος
GoodLife
Πολιτισμός
Περιβάλλον
Υγεία
Media
Αγγελίες
Geek
Προσφορές
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόψεις
Αφιερώματα
ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αναζήτηση
e-kathimerini
Έντυπη Έκδοση
mobile
iPnone
Tablet
Kathimerini on facebook
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Διαφήμιση
Ταυτότητα
SPPMEDIA NETWORK
Ελληνική Έκδοση
24news.com.cy
4troxoi.24man.com.cy
24sports.com.cy
madtv.com.cy
livingetc.com.cy
mydeejay.com.cy
SPPMEDIA ACCOUNT
Login
Register
©2011 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ All rigths reserved.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ
ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΤΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΕ
Design & Development by BDigital
Powered by Webstudio