e-kathimerini NEWSLETTER ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ENGLISH EDITION
ADSTORE NETWORK
Τελευταία ενημέρωση: 23:24
ΤΩΡΑ:
Ειδήσεις σε 90'' φαρμακεία Είσοδος Apps Home

Οικονομία

Σε αναγκαία περίπτωση το ΔΝΤ θα παρέχει συμβουλές για διόρθωση μακροοικονομικών ανισορροπιών
Τη Δευτέρα ο πρώτος μεταμνημονιακός έλεγχος στην Κύπρο
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
Τον πρώτο μεταμνημονιακό έλεγχο (Post-Program Monitoring) στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), όπως επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος του Ταμείου Αντρέας Αντριάνο.

Οικονομία: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θέμα χρόνου η αύξηση επιτοκίων στη Βρετανία

Πότε θα ακολουθήσει η Τράπεζα της Αγγλίας τα χνάρια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) στην αύξηση των επιτοκίων; Αυτό είναι ένα ερώτημα που απασχολεί αναλυτές της αγοράς, καθώς θα σημάνει το τέλος ενός ακόμη κύκλου ιστορικά χαμηλών επιτοκίων.
Newsroom Κ, Αθήνα
22/03/2017

Πλήρη ανεξαρτησία του θεσμού ζητά ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος

Νέο νομοσχέδιο το οποίο θα αφορά την αλλαγή της λειτουργίας του θεσμού του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου ζήτησε στην Επιτροπή Θεσμών ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου, το οποίο θα εξασφαλίζει την πλήρη ανεξαρτησία του θεσμού, ενώ παράλληλα να αλλάξουν τα περιθώρια εξέτασης των παραπόνων που χειρίζεται.
Του Παναγιώτη Ρουγκάλα
22/03/2017

Σε στολίδι της Λευκωσίας θα μετατραπεί το Δημοτικό Θέατρο

Όμιλος Cyfield μετατρέπει το Δημοτικό Θέατρο σε ένα σύγχρονο κτίσμα που θα μπορεί να φιλοξενήσει θεατρικές παραστάσεις υψηλών προδιαγραφών.
Newsroom K
22/03/2017

Μέχρι τις 31 Μαρτίου οι αιτήσεις για φοιτητική χορηγία

Η Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας με σημερινή της ανακοίνωση καλεί τις οικογένειες φοιτητών οι οποίες δεν έχουν αποταθεί για παραχώρηση κρατικής φοιτητικής μέριμνας για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, όπως υποβάλουν τις αιτήσεις τους το αργότερο μέχρι την 31η Μαρτίου 2017
Newsroom K
22/03/2017

Στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία του ΔΝΤ

Στην Κύπρο φτάνει το Σαββατοκύριακο πολυμελής αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο (ΔΝΤ) για αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
22/03/2017

Aλλοι πολεμούν το ΓεΣΥ, όχι η ΠΑΣΥΔΥ

Μετά το σάλο που προκλήθηκε για τη μη συνεισφορά των δημοσίων υπαλλήλων στο ΓεΣΥ, ο ΓΓ της συντεχνίας απαντά σε όσους τον επικρίνουν υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν περιθώρια να βρεθεί λύση. Σε συνέντευξή του στην «Κ», ο Γλαύκος Χατζηπέτρου υπο- στηρίζει ότι η συντεχνία ζητά από την κυβέρνηση διάλογο χωρίς να απεμπολήσει ο κλάδος το δικαίωμα της δωρεάν περίθαλψης και αποκαλύπτει ποιες προτάσεις έχουν γίνει στην κυβέρνηση για εξεύρεση λύσης.
Του Απόστολου Τομαρά
22/03/2017

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία

Στη Βουλή απέστειλε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας τροποποιητικό νομοσχέδιο και τροποποιητικούς κανονισμούς για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση φαινομένων αδήλωτης εργασίας
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
22/03/2017

«Όχι» Υπουργικού στην ενιαία φορολογική βάση της ΕΕ

Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η Λευκωσία αντιτίθεται ως θέμα αρχής στη διαδικασία προώθησης της δέσμης προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υιοθέτησης μιας κοινής φάσης φορολόγησης εταιρειών, καθώς θεωρεί ότι οι προτάσεις αυτές θα επηρεάσουν αρνητικά τόσο την Κύπρο όσο και άλλες αντίστοιχες μικρές οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
21/03/2017

Μέτρα για συντόμευση της καταβολής του ανεργιακού ζητά η Επ.Εργασίας

Επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας θα αποστείλει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας με την οποία θα ζητείται η επαρκής στελέχωση του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ανάληψη πρόσθετων δράσεων ώστε να επιλυθεί το σοβαρό πρόβλημα καθυστερήσεων στην καταβολή του ανεργιακού και των άλλων επιδομάτων του ταμείου προς τους δικαιούχους, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Φακοντής μετά τη συζήτηση για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή του ανεργιακού επιδόματος και άλλων επιδομάτων του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, των προβλημάτων που δημιουργούνται στους δικαιούχους και την ανάγκη λήψης μέτρων για αντιμετώπισή τους.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
21/03/2017

Με καλό ρυθμό οι διαμεσολαβήσεις μεταξύ Τρ.Κύπρου και Π.Ιωάννου

Σε 57 διαμεσολαβήσεις και 55 φιλικούς διακανονισμούς σε συνεννόηση με το Γραφείο Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου προχώρησε την περίοδο 2015-2016 η Τράπεζα Κύπρου
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
21/03/2017

Στο Ισραήλ ο Ιταλός Υπουργός Ενέργειας για αγωγό μέσω Κύπρου

Οι συνομιλίες μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Τουρκία μπορεί να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι, δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Γιουβάλ Στέινιτζ.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
21/03/2017

Στο 47% μειώθηκαν τα ΜΕΧ στο τέλος του 2016, αναφέρει η Κεντρική

Μείωση κατά περίπου €452 εκατομμύρια σημειώθηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2016 στο σύνολο των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων (ΜΕΧ), με το μεγαλύτερο μέρος της πτώσης να παρατηρείται εντός Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2016 κατά €211 εκατ. και €204 εκατ., αντίστοιχα.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
21/03/2017

ΥΠΟΙΚ: Προσεγγίζουμε θέσεις αντιπολίτευσης στην CYTA

Δύο νομοσχέδια με τα οποία η CYTA γίνεται εταιρία ιδιωτικού δικαίου έχει καταθέσει η Κυβέρνηση και έιναι ήδη στα χέρια των ενδιαφερόμενων πλευρών.
Newsroom K
21/03/2017

ΥΠΟΙΚ: Αναθεώρησαν τη μεθοδολογία για πρόσθετους φόρους

Αποσύρθηκε το προσχέδιο των συστάσεων του Eurogroup που είχε συσταθεί για την Κύπρο, συστάσεις που πήγαζαν από τα πορίσματα της χειμερινής έκθεσης της κομισιόν για ανακοπή της υπερβολικής ανάπτυξης.
Του Παναγιώτη Ρουγκάλα
20/03/2017

Δύο νέα νομοσχέδια για ιδιωτική Cyta

Με δύο νέα νομοσχέδια το πρώτο «Νόμος που τροποποιεί τον περί υπηρεσίας τηλεπικοινωνιακό νόμο και το δεύτερο υπό μορφή τροποποίησης των κανονισμών περί συντάξεων υπαλλήλων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών η κυβέρνηση επανέρχεται στο θέμα αλλαγής του θεσμικού πλαισίου της Cyta.
Newsroom K
20/03/2017

Στην Ολομέλεια ο προυπολογισμός της Αρχής Λιμένων

Ολοκληρώθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών η συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2017 της Αρχής Λιμένων Κύπρου (ΑΛΚ), ο οποίος θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή για να τοποθετηθούν τα κοινοβουλευτικά κόμματα.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
20/03/2017

Αυξήθηκε το ωριαίο κόστος εργασίας στην Κύπρο

To ωριαίο κόστος εργασίας αυξήθηκε κατά 1,1% στην Κύπρο κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2016, σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του περασμένου έτους, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της Eurostat.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
20/03/2017

Ζητούν διευκρινίσεις στην Οικονομικών για τους μεσίτες πιστώσεων

Διευκρινίσεις για τη λειτουργία του μεσίτη πιστώσεων αλλά και γενικότερα επί του εναρμονιστικού νομοσχεδίου ζητούν οι βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών, οι οποίοι θα υποβάλλουν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη τις ερωτήσεις τους προς το Υπουργείο Οικονομικών.
Του Παναγιώτη Ρουγκάλα
20/03/2017

Δεν μπαίνουν άλλοι φόροι θα πει ο Χάρης στο Eurogroup

Με τη θέση της κυβέρνησης πως δεν απαιτούνται πρόσθετα μέτρα που θα συνιστούσαν υπονόμευση της αναπτυξιακής προοπτικής της οικονομίας, μεταβαίνει στο αυριανό Eurogroup ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.
Newsroom K
20/03/2017

Και η Renault πνίγεται από τις αναθυμιάσεις του σκανδάλου καυσαερίων

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault βρίσκεται στο στόχαστρο της υπηρεσίας καταπολέμησης απάτης και προστασίας των καταναλωτών της Γαλλίας (DGCCRF), ως ύποπτη εξαπάτησης των πελατών της επί 25 ολόκληρα χρόνια.
Newsroom Κ, Αθήνα
19/03/2017

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Microsoft στην εκστρατεία ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο

Η Μicrosoft Κύπρου και το Κυπριακό Κέντρο Ασφαλούς διαδικτύου Cyberethics, διοργάνωσαν δύο ημερίδες σε Λευκωσία και Λεμεσό με στόχο την ενημέρωση μαθητών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο
Δελτίο Τύπου
23/03/2017

Το The Mall of Engomi και ο ΟΝΕΚ ενημερώνουν τους μαθητές για το άγχος

Το The Mall of Engomi, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ), διοργάνωσαν ενημερωτικό σεμινάριο για τους μαθητές της Γ’ Τάξης του Λυκείου Αρχαγγέλου «Απόστολου Μάρκου»
Δελτίο Τύπου
23/03/2017

Οι επιχειρήσεις δεν «ξεκλείδωσαν» τη δυναμική ψηφιακού μετασχηματισμού

Τέσσερεις στις πέντε αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις διεθνώς αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματα από την υιοθέτηση του ψηφιακού μετασχηματισμού
Δελτίο Τύπου
23/03/2017
NEWS ROOM
250 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε δύο ναυάγια ανοιχτά της Λιβύης | 23:24
Η επόμενη μέρα-8 συλληφθέντες, 5 νεκροί και ο τρόμος του ISIS | 23:07
Όλοι χαμήλωσαν τα νοίκια εκτός από τον Χάσικο | 22:30
Ερντογάν: Καθοριστικό το δημοψήφισμα για τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ | 22:14
ΠΡΟΤΟ # 1 7 3 8 8 7 1  | 22:12
#KGRAPHS
Τα δάνεια αύξησαν τις πωλήσεις αυτοκινήτων | 13/03/2017
Γιατί ο εμβληματικός Γ. Μπάφετ βάζει τα λεφτά του στην καινοτόμο Apple | 06/03/2017
Ελλάδα: Περιόρισε τις απώλειες των ηλεκτρονικών η Black Friday | 20/02/2017
Η Snap αναζητεί επενδυτικές διεξόδους μέσω χρηματιστηρίου | 12/02/2017
Μάχη για την αγορά της cyta Hellas | 08/02/2017
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύπρος
Πολιτική
Αθλητισμός
Οικονομική
Ελλάδα
Κόσμος
GoodLife
Πολιτισμός
Περιβάλλον
Υγεία
Media
Αγγελίες
Geek
Προσφορές
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόψεις
Αφιερώματα
ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αναζήτηση
e-kathimerini
Έντυπη Έκδοση
mobile
iPnone
Tablet
Kathimerini on facebook
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Διαφήμιση
Ταυτότητα
SPPMEDIA NETWORK
Ελληνική Έκδοση
24news.com.cy
4troxoi.24man.com.cy
24sports.com.cy
madtv.com.cy
livingetc.com.cy
mydeejay.com.cy
SPPMEDIA ACCOUNT
Login
Register
©2011 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ All rigths reserved.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ
ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΤΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΕ
Design & Development by BDigital
Powered by Webstudio