e-kathimerini NEWSLETTER ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ENGLISH EDITION
ADSTORE NETWORK
Τελευταία ενημέρωση: 23:24
ΤΩΡΑ:
Ειδήσεις σε 90'' φαρμακεία Είσοδος Apps Home

Real Estate

Η ζήτηση αφορά αποκλειστικά σύγχρονα γραφεία με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Ελλάδα: Οριακή πτώση στα γραφεία το α΄ τρίμηνο
Newsroom Κ, Αθήνα
Τις ενδείξεις σταδιακής σταθεροποίησης της αγοράς γραφείων, τουλάχιστον για τα ποιοτικότερα ακίνητα, που είχαν αρχίσει να διαφαίνονται ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του 2016, επιβεβαιώνει νέα έρευνα της εταιρείας πιστοποιημένων εκτιμητών Geoaxis για το φετινό πρώτο τρίμηνο, η οποία καταγράφει την πορεία της αγοράς σε έξι αντιπροσωπευτικές περιοχές γραφείων του Λεκανοπεδίου Αττικής.

ΚΥΠΡΟΣ

Άνοδος 24% στις πωλήσεις ακινήτων

Την ανοδική πορεία των αγοραπωλησιών ακινήτων επιβεβαιώνουν τα νέα στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τον μήνα Μάρτιο.
Του Αντώνη Αντωνίου
13/04/2016

Στους ντόπιους αγοραστές θα στηριχθούν τα ακίνητα

Στους εγχώριους αγοραστές επενδύει η αγορά ακινήτων, ευελπιστώντας σε περαιτέρω ανάκαμψη εντός της χρονιάς, δεδομένων των ενδείξεων σταθεροποίησης του 2015. Παραδοσιακά, οι ντόπιοι αγοραστές στηρίζουν την αγορά κατά περίπου 70% έναντι των αλλοδαπών, οι οποίοι παρά τα μικρά σκαμπανεβάσματα διατηρούνται τα τελευταία χρόνια σε ποσοστό κάτω από το 30%, όσον αφορά στις συνολικές πράξεις που γίνονται κάθε χρόνο.
Του Μάριου Ιωάννου
01/02/2016

ΟΝΕ: Στη Λεμεσό το ψηλότερο κτήριο της Μεσογείου

Η εταιρεία Pafilia, με μακρόχρονη πείρα στον κλάδο της Ανάπτυξης Γης βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο σχεδιασμού του έργου ONE και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκινήσουν οι προκαταρτικές εργασίες για την κατασκευή του μεγαλεπήβολου αυτού έργου.
Newsroom K
22/01/2016

Αύξηση στον αριθμό, το εμβαδόν και την αξία των αδειών οικοδομής

Αύξηση σημείωσαν τον Οκτώβριο του 2015 ο αριθμός, το συνολικό εμβαδόν και η συνολική αξία των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις δημοτικές αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τρίτη η Στατιστική Υπηρεσία.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
19/01/2016

Elysia Residences: 12 μήνες πριν ολοκληρωθεί

Λίγοι μόνο μήνες πέρασαν από την αφετηρία της ανέγερσης του εντυπωσιακού Elysia Residences στη Λεμεσό από την Imperio και έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει ο ορίζοντας της περιοχής στη Μέσα Γειτονιά.
Δελτίο Τύπου
20/01/2016

Με άνοδο 9% έκλεισε το 2015 για τις πωλήσεις ακινήτων

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε το 2015 για την αγορά ακινήτων, συνεχίζοντας την σταδιακή άνοδο που είχε παρατηρηθεί το 2014. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, τα πωλητήρια έγγραφα που κατατέθηκαν στα επαρχιακά κτηματολογικά γραφεία την περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2015 ανήλθαν στα 4952 έναντι 4527 την αντίστοιχη περίοδο του 2014, καταγράφοντας αύξηση σε ποσοστό 9%.
Του Μάριου Ιωάννου
05/01/2016

Ευοίωνες προβλέψεις για τα ακίνητα

Θετικές ενδείξεις κατέγραψε τη χρονιά που πέρασε η αγορά ακινήτων, η οποία συνέχισε τη σταδιακή της βελτίωση, μετά από ένα δύσκολο 2013 και ένα ελαφρώς ανοδικό 2014. Τα δεδομένα που παρουσιάζονται για την αγορά, με αυξημένες πωλήσεις και ενδιαφέρον από αγοραστές, τόσο εγχώριους όσο και ξένους, δημιουργούν αισιοδοξία ότι και το 2016 η αγορά θα συνεχίσει την ανοδική της τροχιά.
Newsroom K
04/01/2016

Σταθεροποιούνται οι τιμές κατοικιών

Την πορεία προς τη σταθεροποίησή τους ακολουθούν οι τιμές των κατοικιών, με τις τριμηνιαίες μειώσεις να επιβραδύνονται διαρκώς. Σύμφωνα με τον δείκτη τιμών κατοικιών της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ), η περαιτέρω επιβράδυνση των τριμηνιαίων μειώσεων των τιμών κατοικιών σε πολύ χαμηλά επίπεδα προδιαγράφει την πορεία της σταθεροποίησης των τιμών.
Newsroom K
14/12/2015

Noble Centre: Κρυμμένος κήπος στην καρδιά της Λεμεσού

To Noble Centre, σχεδιασμένο με ευρωπαϊκές προδιαγραφές προσφέρει τον ‘μυστικό’ κήπο στην οροφή του κτιρίου. Το ‘Olive Garden’, όπως ονομάζεται, στον τελευταίο όροφο του κτιρίου εκτός από χώρος αναψυχής και χαλάρωσης περιτριγυρισμένος με δέντρα ελιάς, είναι και η πηγή αναζωογόνησης και δημιουργικότητας των εργαζομένων και των φιλοξενούμενων.
Δελτίο Τύπου
15/12/2015

Νέα τόνωση στην αγορά ακινήτων

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία της αγοράς ακινήτων, η οποία αναμένεται να αγγίξει τις 5000 πωλήσεις στο τέλος της χρονιάς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, τα πωλητήρια έγγραφα που κατατέθηκαν στα επαρχιακά κτηματολογικά γραφεία ανήλθαν τον Νοέμβριο στα 446, σε σχέση με 370 τον αντίστοιχο Νοέμβριο του 2014, καταγράφοντας αύξηση σε ποσοστό 21%.
Του Μάριου Ιωάννου
09/12/2015

Κίνητρο για κινητικότητα οι ανακαινίσεις

Στην προσπάθεια τόνωσης της κατασκευαστικής βιομηχανίας φαίνεται να συμβάλλουν οι ανακαινίσεις κατοικιών, σε συνδυασμό με την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για ανακαινίσεις στο σύνολο των οικιστικών μονάδων και όχι μόνο της πρώτης κατοικίας, που ίσχυε μέχρι πρότινος.
Του Μάριου Ιωάννου
30/11/2015

Φωτεινή βροχή στο Noble Centre της Λεμεσού

Μπορεί η επιδείνωση του καιρού να φέρει βροχές από εβδομάδας αλλά η φωτεινή βροχή στο Noble Centre υπάρχει παντός καιρού. Σε τοποθεσία κλειδί και με θέα τη θάλασσα το δημοφιλές Noble Centre φωτίζει τις νύχτες της Λεμεσού.
Δελτίο Τύπου
25/11/2015

Στον δρόμο της ανάκαμψης η οικοδομή

Αλλαγή των αρνητικών δεδομένων, που ταλανίζουν εδώ και δύο και πλέον χρόνια τον κατασκευαστικό τομέα, φαίνεται να διαπιστώνεται τον τελευταίο μήνα, δημιουργώντας προοπτική για ανάκαμψη του τομέα, εάν και εφόσον συνεχιστεί το θετικό κλίμα που επικρατεί.
Του Μάριου Ιωάννου
23/11/2015

Νέα υπόχωρηση στις τιμές ακινήτων

Σημαντική πτώση συνεχίζει να καταγράφει σε παγκύπρια βάση, σε όλες τις μεγάλες αστικές περιοχές και σε όλες τις κατηγορίες, ο δείκτης τιμών ακινήτων του RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) Κύπρου, ο οποίος αναγνωρίζει ότι το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η ανεργία, προβλήματα των οποίων η επίλυση απαιτεί προσπάθεια, εξακολουθούν να έχουν επιπτώσεις στην αγορά ακινήτων.
Newsroom K
16/11/2015

Με σταθεροποίηση, αλλά χωρίς ανάκαμψη, οι κατασκευές

Σημάδια σταθεροποίησης συνέχισαν να καταγράφουν το πρώτο εξάμηνο, σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές, οι δείκτες που αφορούν στη δραστηριότητα της κατασκευαστικής βιομηχανίας. Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα του Δείκτη Κατασκευαστικής Βιομηχανίας KNAUF-SAKRET, παρά τις ενδείξεις σταθεροποίησης στον κατασκευαστικό τομέα, εντούτοις οι προοπτικές πραγματικής ανάκαμψης του τομέα φαίνεται να είναι ανύπαρκτες.
Του Μάριου Ιωάννου
11/11/2015

ΕΛΛΑΔΑ

Νέες αντικειμενικές, παλιά προβλήματα στα ελληνικά ακίνητα

«Χλιαρή» είναι η υποδοχή των νέων αντικειμενικών τιμών και συντελεστών εμπορικότητας ακινήτων, που ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, από τους φορείς της αγοράς ακινήτων.
Newsroom Κ, Αθήνα
01/02/2016

«Καταργήστε τις αντικειμενικές αξίες»

Υπέρ της όσο το δυνατόν συντομότερης κατάργησης του συστήματος των αντικειμενικών αξιών τάσσονται φορείς των μεσιτών στην Ελλάδα, καθώς εκτιμούν ότι ο υπολογισμός των φόρων των ακινήτων με βάση τις πραγματικές εμπορικές τιμές θα εκτοξεύσει το επίπεδο διαφάνειας της κτηματαγοράς, θα αποκαταστήσει τις στρεβλώσεις και το αίσθημα αδικίας που νιώθουν οι πολίτες και ταυτόχρονα θα λειτουργήσει θετικά όσον αφορά την προσέλκυση ξένων επενδυτών, καθώς οι τελευταίοι θα γνωρίζουν ακριβώς τι φόρους θα πληρώσουν.
Newsroom Κ, Αθήνα
25/01/2016

Σύγχυση από τις διαρκείς αλλαγές στη φορολογία ακινήτων στην Ελλάδα

Ριζικές προβλέπεται ότι θα είναι και το 2016 οι αλλαγές στη φορολόγηση των ακινήτων στην Ελλάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις μελλοντικές προοπτικές ανάκαμψης της κτηματαγοράς. Οπως τονίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου, οι δεκάδες αλλαγές στη φορολογική αντιμετώπιση του ακινήτου από την πολιτεία, μόνο σύγχυση και στάση αναμονής προβλέπεται να προκαλέσουν στους επίδοξους αγοραστές, όπως άλλωστε έχει συμβεί κατά κόρον τα τελευταία χρόνια.
Newsroom Κ, Αθήνα
18/01/2016

Υποχώρησαν οι επενδύσεις σε εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα

Ούτε το 2015 αποδείχθηκε έτος της «εκτόξευσης» της αγοράς εξοχικών κατοικιών στην Ελλάδα, παρά τις θετικές προοπτικές που διαγράφονταν στις αρχές του. Με την ολοκλήρωση του εννεαμήνου του 2015, η εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό με στόχο την αγορά ακινήτων υποχώρησε σε 117 εκατ. ευρώ (στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος), έναντι 153,5 εκατ. ευρώ κατά το εννεάμηνο του 2014, καταγράφοντας συνολική πτώση της τάξεως του 23,7%.
Newsroom Κ, Αθήνα
04/01/2016

Οι πρόσφυγες στηρίζουν τα ενοίκια στην Ελλάδα

Θετική εξέλιξη αποτελεί για τους ιδιοκτήτες κενών διαμερισμάτων η υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και την ελληνική κυβέρνηση για την επιδότηση ενοικίου για 20.000 πρόσφυγες στην ελληνική επικράτεια. Η σχετική συμφωνία υπεγράφη στα μέσα Δεκεμβρίου και αφορά σε συνολικό ποσό της τάξεως των 80 εκατ. ευρώ.
Newsroom Κ, Αθήνα
28/12/2015

Δυσοίωνες προβλέψεις για ακόμη δύο χρόνια πτώσης των τιμών στην Ελλάδα

Διαστάσεις «Ιρλανδίας» τείνει να λάβει η κρίση στην αγορά κατοικίας της Ελλάδας, καθώς ουδείς εκτιμά ότι οι τιμές των κατοικιών θα σταματήσουν την πτωτική τους πορεία, ούτε κατά το 2016 και πιθανώς και το 2017, ενώ από το 2018 αναμένεται η σταθεροποίηση της αγοράς, εφόσον μάλιστα δεν υπάρξουν απρόοπτες εξελίξεις, πολιτικές ή οικονομικές.
Newsroom Κ, Αθήνα
21/12/2015

Φτωχό σε επενδύσεις το 2015 στην ελληνική αγορά ακινήτων

Συντήρηση δυνάμεων πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους οι εταιρείες του κλάδου των ακινήτων, περιορίζοντας τις επεκτατικές τους κινήσεις και τις νέες επενδύσεις, καθώς η κορύφωση της κρίσης χρέους της χώρας, κατά το δεύτερο τρίμηνο, και η συνακόλουθη τραπεζική αργία και η επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων, κατά το τρίτο τρίμηνο, λειτούργησαν αρνητικά σε τυχόν νέα σχέδια.
Newsroom Κ, Αθήνα
14/12/2015

Υποχώρησαν κατά 6,1% οι τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα

Επιδεινώθηκαν περαιτέρω οι συνθήκες στην ελληνική αγορά κατοικίας κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, επιβεβαιώνοντας την τάση που έχει καταγραφεί από το τέλος Μαρτίου και έως σήμερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, προκύπτει ότι οι τιμές των κατοικιών υποχώρησαν κατά 6,1% κατά το τρίτο τρίμηνο, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Μάλιστα, πρόκειται για το δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο κατά το οποίο ο ρυθμός της υποχώρησης των τιμών ακολουθεί ανοδική τροχιά.
Newsroom Κ, Αθήνα
30/11/2015

Προϋποθέσεις για ξένες επενδύσεις στα ελληνικά ακίνητα

Σημαντική ανάκαμψη του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την ελληνική αγορά ακινήτων προβλέπεται από το 2016, κυρίως από ξένους επενδυτές που «ποντάρουν» στο αισιόδοξο σενάριο ότι η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει από το νέο έτος.
Newsroom Κ, Αθήνα
23/11/2015

Δυσοίωνες οι προοπτικές για την ελληνική αγορά κατοικίας

Μία από τις λιγοστές θετικές εξελίξεις για την ελληνική κτηματαγορά, που έχει πληγεί έτι περαιτέρω από τους κεφαλαιακούς ελέγχους, θα πρέπει να θεωρείται η αναφορά του ΙΟΒΕ στην τελευταία έκθεσή του για τον μήνα Οκτώβριο, περί βελτίωσης των προσδοκιών στην αγορά κατοικίας.
Newsroom Κ, Αθήνα
16/11/2015

Πρωταθλήτρια στην πτώση τιμών ακινήτων η Ελλάδα

Σε αρνητικό πρωταγωνιστή άλλης μιας έρευνας για την παγκόσμια αγορά κατοικίας εξελίσσεται η Ελλάδα, καθώς καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση τιμών μεταξύ συνολικά 26 χωρών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του τρίτου τριμήνου του Δείκτη Τιμών Κατοικιών, που επιμελείται ο Economist, η ελληνική αγορά κατοικίας καταγράφει τη χειρότερη επίδοση, με πτώση τιμών της τάξεως του 5,9%.
Newsroom Κ, Αθήνα
09/11/2015

Αργεί η ανάκαμψη της ελληνικής κτηματαγοράς

Με «χαμηλές πτήσεις» αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015 για την αγορά ακινήτων της Ελλάδας, καθώς ο λιγοστός χρόνος που απομένει και το «παγωμένο» χρηματοπιστωτικό σύστημα, που αναμένει τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων και την ανακεφαλαιοποίησή του, συνθέτουν ένα λίαν αρνητικό σκηνικό.
Newsroom Κ, Αθήνα
02/11/2015

Ισόγεια και υπόγεια στην Αθήνα που δεν θέλει πια κανείς

Πρόβλημα παντελούς έλλειψης μισθωτικού και αγοραστικού ενδιαφέροντος διαπιστώνουν οι ιδιοκτήτες ισόγειων καταστημάτων σε «δευτερεύοντα» εμπορικά σημεία συνοικιών της Αθήνας.
Newsroom Κ, Αθήνα
19/10/2015

Κατά 2 τρισ. ευρώ μειώθηκε η αξία των ακινήτων από το 2008

H αξία της ακίνητης περιουσίας των ελληνικών νοικοκυριών και των επιχειρήσεων έχει μειωθεί κατά 2 τρισ. ευρώ στα χρόνια της κρίσης, λόγω της πτώσης των τιμών κατά περίπου 50%, σύμφωνα με στελέχη του real estate.
Newsroom Κ, Αθήνα
08/10/2015

Ενοίκιο 100 μέχρι 200 ευρώ για ένα φοιτητικό διαμέρισμα στην Αθήνα

Νέα υποχώρηση της τάξεως του 7-8% κατά μέσο όρο, σημειώνουν φέτος οι τιμές ενοικίασης κατοικιών στην Αθήνα, ευνοώντας τη μετακίνηση των νεοεπιτυχόντων φοιτητών για τις σπουδές τους. Η πτώση αυτή αφορά το σύνολο των διαμερισμάτων της Αττικής, όπου επικεντρώνεται και το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης, καθώς συγκεντρώνεται μεγάλο μέρος των πανεπιστημιακών σχολών.
Newsroom Κ, Αθήνα
05/10/2015

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε οδηγίες για τις τριμηνιαίες άδειες προχωρά το ΤΟΜ

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων προχωρά σε διευκρινήσεις σε σχέση με την ανανέωση των τριμηνιαίων αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2017, οι οποίες λήγουν την 31η Μαρτίου του ιδίου έτους.
Newsroom K
23/03/2017

Τη Δευτέρα ο πρώτος μεταμνημονιακός έλεγχος στην Κύπρο

Τον πρώτο μεταμνημονιακό έλεγχο (Post-Program Monitoring) στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), όπως επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος του Ταμείου Αντρέας Αντριάνο.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
23/03/2017

Βάσει χρονοδιαγράμματος η Μαρίνα της Αγίας Νάπας

Με σταθερούς και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης ρυθμούς υλοποιείται η κατασκευή της Μαρίνας Αγίας Νάπας.
Newsroom K
23/03/2017
NEWS ROOM
250 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε δύο ναυάγια ανοιχτά της Λιβύης | 23:24
Η επόμενη μέρα-8 συλληφθέντες, 5 νεκροί και ο τρόμος του ISIS | 23:07
Όλοι χαμήλωσαν τα νοίκια εκτός από τον Χάσικο | 22:30
Ερντογάν: Καθοριστικό το δημοψήφισμα για τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ | 22:14
ΠΡΟΤΟ # 1 7 3 8 8 7 1  | 22:12
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Viewed
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύπρος
Πολιτική
Αθλητισμός
Οικονομική
Ελλάδα
Κόσμος
GoodLife
Πολιτισμός
Περιβάλλον
Υγεία
Media
Αγγελίες
Geek
Προσφορές
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόψεις
Αφιερώματα
ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αναζήτηση
e-kathimerini
Έντυπη Έκδοση
mobile
iPnone
Tablet
Kathimerini on facebook
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Διαφήμιση
Ταυτότητα
SPPMEDIA NETWORK
Ελληνική Έκδοση
24news.com.cy
4troxoi.24man.com.cy
24sports.com.cy
madtv.com.cy
livingetc.com.cy
mydeejay.com.cy
SPPMEDIA ACCOUNT
Login
Register
©2011 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ All rigths reserved.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ
ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΤΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΕ
Design & Development by BDigital
Powered by Webstudio